ALÜMİNYUM KAPAKLI CEPHE
ÖZELLİKLER
Kapaklı giydirme cephe sistemleri ; ayarı bitmiş olan alüminyum alt karkasların üzerine yerleştirilen camın öncelikle baskı profillerinin uygun yuvalarına vidalanması ile sıkıştırılıp sızdırmazlığın sağlanmasını müteakip istenilen kesitteki kapak profilinin yuvasına oturtularak montajın bitirilmesi şeklindedir.
Kapaklı cephe giydirme sistemi alüminyum çelik ve camın bir araya getirilerek oluşturulan, teknolojiyi ve ekonomik çözümü müşteriye sunan yatay ve dikey çizgilerin hakim olduğu modern mimarinin vazgeçilmeyen bir unsurudur. Giydirme cephe projesinde belirtilen açıklıklarda ve her katın döşeme betonuna alüminyum veya galvanizli çelikten üretilmiş ankarajlara bağlanan taşıyıcı düşey profiller ile bunlar arasına istenen yüksekliklerde cam takabilmek ve bunları taşımak için düşey taşıyıcı profillere özel bağlantı elemanlarıyla bağlanan yatay kayıt profillerinden oluşan, ısıcam cam sonrası Kapaklı giydirme Cephe sistemi içerisinde sadece yatayda veya düşeyde kapak profili kullanılarak farklı etkiler elde edilebilir.
Kapaklı giydirme cephe kaplama sistemleri ; Görsel isteklere göre farklı kesit ve formda kapak profili kullanılabilir. Bu sistem içerisinde de kanat uygulaması yapılması mümkündür. Farklı derinliklere sahip griyaj profilleri sayesinde geniş açıklık uygulamalarına olanak sağlamakta olan sistem, yapı dış görünümü itibariyle, yalnızca yatay veya yalnızca düşey kapaklardan çizgilerden oluşmaktadır. Bunun yanında, düz, açılı, badem ve küt badem kapak alternatifleriyle yapıya görsel zenginlik katmaktadır.
Kapaklı giydirme cepheler, Dünya da ilk kullanılan sistem olduğundan kullanımı çok yaygındır. Ülkemizde de oldukça yaygın olarak kullanılan bu sistem üretim ve montaj sayesinde düşük maliyetlere yapılabilmektedir. Kapaklı giydirme cephe sistemlerini oluşturan parçaları , Sistemi taşıyacak alüminyum taşıyıcı profiller, kaplama için kullanılacak camlar ve camların birleşme noktalarına yerleştirilecek alüminyum kapaklar. Kapaklı cephe de mekanik olarak bağlanan profillerin cam ilişkisindeki ısı, ses ve su izolasyonu silikon cephede olduğu gibi EPDM fitiller ile sağlanmaktadır. Bu sistemde kanat açma ihtiyacı; kanat adaptör profili adı vermiş olduğumuz profillerle karşılanmaktadır.
TEKNİK ÖZELLİKLER
- Sistemde Düşey ve Yatay Profiller farklı olup Kondens kanallıdır.
- Sistem Çelik profiller ile desteklenmektedir.
- Yatay Profiller Kırlangıç geçme sistemi ile bağlanır.
- Su Tahliyesi, Kondens kanallarıyla sağlanmaktadır.
- Görünen Profil genişliği 54 mm dir.
- Silikon Cephe Sistemlerinde Dıştan bakıldığında cephede camlar arasında yatayda ve düşeyde 16 mm genişlikte Epdm fitilli cam cama derzler görünür.
- Camlar hazırlanan alüminyum kasetlere strüktürel silikon malzemeyle DIN 51376 ve ISO 8339 standartlarına uygun şekilde yapıştırılır.
- Dikey Profillerin atalet momenti: 27cm4-533cm4 arasında, Yatay Profillerin atalet momenti: 26cm4-150cm4 arasında değişmektedir.